Skip to main content

Mini online blackjack

Online kun je op verschillende manieren inzetten plaatsen en ook de mini online blackjack variant zorgt ervoor dat jij eenvoudig bij een casino terecht kunt om je inzetten te kunnen plaatsen. Mini online blackjack is door ontwikkelaars uitgebracht om op kleine beeldschermen alsnog blackjack te kunnen spelen. Het grote voordeel is dat je hierdoor een spelletje kunt spelen en ook bijvoorbeeld tussendoor nog een sportwedstrijd op zou kunnen zetten. Als je denkt dat mini online blackjack anders gespeeld zal worden dan varianten die je al kent, dan heb je het mis. Deze speeltafel wordt namelijk afgehandeld op basis van de Europese regels die voor blackjack geldig zijn. Bovendien heb je met een gemiddelde winstkans van ruim 99 procent alle mogelijkheden om er bij de winst vandoor te kunnen gaan.

Inzetten en winnen
Inzetten worden bij het spelen van mini online blackjack uiteraard gewoon geplaatst met fiches. Je vindt deze doorgaans in 3 verschillende kleuren en waardes aan de rechterzijde van de speeltafel. Als je mini online blackjack gaat spelen kun je rekenen op een beknopt spel, waarbij inzetten geplaatst kunnen worden om te spelen met 1 hand. Bij het plaatsen van je inzet zal je daarbij altijd rekening moeten houden met inzetlimieten. Om te kunnen winnen zal je met de hand die jij gaat spelen zo dicht mogelijk bij 21 punten uit moeten gaan komen. Minder punten behalen is daarbij wel mogelijk, maar meer punten worden niet toegestaan. Als jij met je puntentotaal meer punten hebt als de dealer heb je de winst te pakken. Anderzijds kun je ook tegen een gelijkspel aanlopen, waarbij je de geplaatste inzet in zijn geheel terugbetaald zal krijgen. Verlies je, dan ben je vanzelfsprekend je inzet helemaal kwijt.

Splitsen of verdubbelen
Bij het gedeeld krijgen van de eerste 2 kaarten kan het voorkomen dat deze beide van dezelfde waarde zijn. Dit betekend dat je de kaarten mag gaan splitsen om bij uitzondering wel met 2 handen te kunnen gaan spelen. Op basis van de open kaart van de dealer kun je kijken of splitsen handig is en je daarmee hogere kansen op winst zal krijgen. Als je splitst ben je uiteraard verplicht om je eerdere inzet nog een keer te plaatsen, waardoor je dus met 2 afzonderlijke handen een winst kunt gaan behalen. Zijn jouw eerste 2 kaarten bij mini online blackjack een puntentotaal van 9, 10 of 11 punten waard? Je hebt hierbij direct de mogelijkheid om je inzet te verdubbelen. Dit betekend dat je de originele inzet een keer mag verhogen, omdat jij hoge kansen hebt om 19, 20 of zelfs 21 punten te gaan behalen.

Kaart nemen of passen
Op het moment dat je de kaarten gedeeld krijgt en denkt voldoende punten te hebben om de dealer gelijk te kunnen verslaan, mag je natuurlijk altijd direct passen. Vanaf dat moment geef je de beurt aan de dealer om zijn punten te spelen. Mocht je met je puntentotaal naar waarschijnlijkheid bij mini online blackjack niet direct kunnen winnen, dan heb je uiteraard de mogelijkheid om een kaart extra te nemen. Dit kun je meerdere keren doen totdat je wel denkt genoeg punten te hebben, waarna je dus alsnog zou kunnen passen.

Kaarten van de dealer
Zoals hierboven al gezegd zullen de kaarten van de dealer gespeeld worden zodra jij klaar bent met jouw hand. Bij 16 punten of minder wordt er voor deze hand altijd een extra kaart genomen en bij 17 punten of meer wordt de hand van de dealer gestopt. Zodra het puntentotaal boven de 17 uitkomt zal er dus bepaald worden wie een speelronde heeft gewonnen en worden de winsten uitbetaald.